Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΡΟΔΟΥ 
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΓΕ)
e-mail: oge.rhodos@gmail.com  
κινητό τηλέφωνο για επικοινωνία: 6909423340
                                                                            ΡΟΔΟΣ 28/8/2013
             
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Ανακοινώθηκαν πρόσφατα από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α) τα οριστικά αποτελέσματα των παιδιών που εντάσσονται στο πρόγραμμα και θα φιλοξενηθούν σε βρεφονηπιακού; και παιδικούς σταθμούς με επιδότηση των τροφείων.
   Η κατάσταση που διαμορφώνεται είμαι ακόμα χειρότερη από τις ήδη δυσοίωνες εκτιμήσεις  που γίνονταν πριν γίνουν γνωστά τα τελικά αποτελέσματα . Ο αριθμός των παιδιών που τοποθετούνται στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς της Ρόδου είναι 272,ενώ 600 είναι ο αριθμός των επιλαχόντων παιδιών.Να προσθέσουμε ότι μεγάλος είναι ο αριθμός των οικογενειών που κόπηκε από το πρόγραμμα λόγω των προϋποθέσεων του και οι οποίες δεν κατέθεσαν καν αίτηση.
    Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΡΟΔΟΥ της Ο.Γ.Ε ,θεωρεί αδιανόητο να στερηθεί το δικαίωμα αυτό έστω και ένα παιδί. Θεωρούμε επίσης  αδιανόητο έως και εγκληματικό  τη μείωση του ετήσιου κόστους φιλοξενίας κάθε παιδιού(voucher)Αυτό θα σημαίνει  υποβαθμισμένο φαγητό,λειψή καθαριότητα ,θέρμανση,έλλειψη αναλώσιμων υλικών και βέβαια τροφεία που οι γονείς δεν θα μπορούν να πληρώσουν .Ήδη πολλοί χρωστάνε και απειλούνται από τις Δημοτικές Αρχές ότι τα παιδιά τους θα πεταχθούν έξω. 

  Απαιτούμε
άμεση κρατική επιχορήγηση στους Δήμους για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση .Να γίνουν δεκτά στους παιδικούς και βρεφονηνηπιακούς σταθμούς όλα τα παιδιά χωρίς όρους και προϋποθέσεις .Να προσληφθεί μόνιμο, εξειδικευμένο, και επαρκές προσωπικό και να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι.Να μην κλείσει κανένας παιδικός και βρεφονηπιακός σταθμός και να μη γίνει καμία απόλυση.

                                          
                                     Η Διοικούσα Επιτροπή του Συλλόγου Γυναικών Ρόδου     μέλους της Ο.Γ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου